Hae
Mansikkapilvi

NAISTEN HORMONIT – KUINKA HELPOLLA MIEHET PÄÄSEEKÄÄN

Naisten elämä tuntuu olevan paljon monimutkaisempaa kuin miesten. Naisten mielialat ailahtelee, naisten mielipiteet vaihtelee, olotilat muuttuu, välillä vuodetaan verta, joskus ollaan raskaana tai sitten ei olla. Jos ei olla raskaana, sitten on vauvakuume.

Naisen elimistössä hormonien vaihtelu on jatkuvaa. Mieheen verrattuna naisen elimistössä tapahtuu jatkuvasti hormonaalisia muutoksia, joten biologisestikin naisen elämä on monimutkaisempaa, nousujen, laskujen ja kierrosten vuorottelua.

Välillä me joudutaan keskustelemaan mun miehen kanssa tästä, että miten mielialat voi muuttua niin paljon vaikka yhden kuukauden aikana. Mun kierto mielialassa menee jotakuinkin näin:

Mutta siis uskomatonta, että miten paljon kaikenlaista naisen kropassa tapahtuu ihan vaan pelkästään hormonitasojen muutosten vuoksi. Miehillä on tyyliin yksi hormoni ja sillä mennään tasaisesti koko ajan, mikään ei tunnu miltään eikä missään. Yksi hormoni!

Kierto

Mun hormonit tekee mulle sen, että noin viikko ennen kuukautisia mää voisin syödä mitä vaan ja vaikka kuinka paljon. Pari päivää ennen kuukautisia asiat ärsyttää. Ärsytys loppuu kuin seinään sitten kun menkat alkaa. Kuukautisten aikaan ja ennen niitä, oon turvonnut kuin ilmapallo ja oma kroppa ällöttää. Plus ne kivut! ARGH!  Muutama päivä kuukautisten alkamisen jälkeen olotila alkaa tasaantua. Kun menkat on ohi, turvotuskin laskee. Alkaa normaali ajanjakso. Ovulaatiota ennen ja sen aikana koen oloni viehättävimmäksi ja musta tulee kiehnääjä. Kun taas aletaan lähestyä kuukautisia nälkä kasvaa ja kyynelkanavat aukeaa. Olen esimerkiksi itkenyt Louis Littille pukumiehissä. Ihan vaan koska hän teki kerrankin jotain oikein.

Hormoneista johtuen minä kärsin tällä hetkellä vauvakuumeesta, oikein viimeisen päälle! Se ei auta yhtään asiaa, että miehen siskolla on kaksi pientä lasta. Toinen muutaman kuukauden ja toinen vajaa pari vuotias. Molemmat ihania! Mää höyryän kotona vauvajuttuja koko ajan ja onneks mies antaa höyrytä! Sanoinkin sille, että mun on pakko päästää nää höyryt pihalle tai muuten tästä ei tule mitään.

Miehellä ei ole mitään hätää eikä kiirettä vauvajuttujen takia, koska hänellä oloa ei sotke hormonit. Hän järkeilee vauvajutut. Miten voi järkeillä!?!?!?!?!?!? Mää vaan kysyn! Mulla hormonit vie tätä tunnetta kuus-nolla. Voin siis vannoa, että viimeksi kun lähdettiin tän mun miehen siskon luota kylästä, niin mun kohtuun koski 😀 Koska vauvakuume! Mies on varma, että mulla ja tällä miehen siskolla on juoni menossa mun miehen pään menoksi, että saataisiin sillekin vauvakuume. Vielä ei ole onnistunut. Tai siis eihän meillä tietenkään mitään juonta ole 😀

Eikä toista tietenkään voi pakottaa tällaiseen asiaan. Nämä on niin isoja asioita, että molempien pitää tietää ja ymmärtää, että mihin sitoutuu. Jos toisella on vielä (teko)syitä lasten hankintaa vastaan, niin sitten on. Luotan siihen, että kyllä se aika joskus mun miehellekin tulee kun hän kokee olevansa valmis. Hän varmaan herää joku aamu ja kokee, et nyt, nyt mä olen valmis. On se niin jännä miten me toimitaan niin eri tavalla.

Ja kyllä, me kyllä tiedostetaan se, että mä olen tänä vuonna 33-vuotta ja hedelmällisyys laskee kuin lehmän häntä, mutta ei me voida senkään takia mitään kiirehtiä. Meidän pitää itse olla valmiita. 🙂

4 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Ihana postaus, mulla menee suht samaa kavaa kierron kanssa olotilat ja fiilikset. Se pari pvää ennen menkkoja oleva ärsytys on kyl paha ja aiheutti suhteen alkuaikoina riitoja.. onneks mies on nyt oppinut homman jujun ja ei lähde enään mukaan mun kiukkuiluun, hah 😀
  Haluaako sun mies kuitenkin jossain vaiheessa lapsen/lapsia? 🙂

 2. Minnamelina kirjoitti:

  Semmoista tässä kelaillut, että mikähän syy saa naisihmisen toistelemaan about jokaisessa postauksessaan melkoista (teko) omistavuutta fraasissa ”mun mies sitä, mun mies tätä”… Mun mies, mun mies ?? epävarmuus suhteesta tai miehestä, todistelun tarve, epäitsenäisyys, mustasukkaisuus, muutamia mainitakseni. Toista kun ei voi omistaa. Menetyksen pelko? Toistuukohan sama sun miehestä hokeminen puheissasikin, saattais muuten olla suht raskasta kuunneltavaa esim kahvitauoilla…
  Olet varmaan kuullut, et kun suhde on aidosti hyvä, ei sitä ole jatkuvasti tarvetta todistella ja ”näyttää” muille? Itse olen onnellisesti avoliitossa sekä kihloissa, mutta enpä edes muista, milloin olisin viimeksi vaikkapa yhteiskuvan meistä julkaissut ? ei tunnu tarpeelliselta. Kukin toki tavallaan, monesti olen ajatellut että suotta tätä ahkerasti viljelemääsi fraasia edes kommentoimaan… Vaan kun sama raita toistuu teksti toisensa jälkeen, voihan olla että vaikkapa huomaamattasi, niin valitettavasti vaihtuu kohta muuten ihan mukava blogi toiseen tai sitten lähetän kuitenkin mielipiteeni ilmoille jonkinlaista keskustelua herättääkseni? Muut lukijat huomanneet samaa? Kommenttini voi olla hävytön ja tunkeileva, tarkoitus ei ole loukata. Sanahan on vapaa puolin ja toisin… Pikkuasioita, ihan huvittaa että vaivauduin puhelimella tämän naputtelemaan ? Hahha, etteköhän vain saa tästä räkäiset naurut ??
  Viikonloppuja.

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   ööööö ? 😀 Miten mää sitten puhuisin MUN miehestä 😀 Jos kerron jotain asiaa blogissa mikä liittyy häneen tai kertoo hänestä, niin puhunko vaan eräästä miehestä? Sun pointti kuitenkin taitaa olla se, että miehestä puhumista ei tarvitsisi ollenkaan tapahtua tässä blogissa. Kyseinen hahmo on kuitenkin seikkaillut tässä blogissa jo siitä lähtien kun ollaan tavattu. Kuitenkin hän on osa elämääni ja puhun myös koirastani ja vaikka mistä muusta.

   En loukkaantunut millään tavalla. Lähinnä heräsi mielenkiinto sinua kohtaan ihmisenä, että millainen persoona löytää edes tuollaisen huomion blogitekstistä, saati ihan kommentoi sen ääneen. Ja siis mun mielestä se ei ole mitään alleviivaamista oman parisuhteen lujuuden tai omistavuuden suhteen, jos toisesta tai parina julkaisen kuvan? Kyllähän ihmiset julkaisee lapsistaankin kuvia? 😀 Hyvin erikoinen kommentti kieltämättä, eikä tuo ajatus mitä toit tässä nyt esille, ole kyllä käynyt mielessänikään kun tekstejä julkaisen.

  • heidi kirjoitti:

   Ei hemmeti tän kommentin jälkeen kiinnitän huomiota jokaiseen MUN MIES kohtaan ja alkaa muuten ärsyttämään koska niitä on paljon. 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *