Hae
Mansikkapilvi

HELPOIN KINDERKAKKU ILMAN UUNIA TAI LIIVATETTA

Vaikka dieetillä tässä ollaankin, oli etukäteen jo tiedossa, että vappubrunssi tulee kuulumaan meidän tämän vuoden vapun juhlintaan. Leivoin tänä vuonna vappupöytään suussa sulavan kinderkakun. En tiedä moniko teistä muistaa, mutta minähän olen ekalta ammatiltani leipuri-kondiittori!

Tämän kinderkakku valmistuu ilman ammattileipuria, sillä tämä kakku onnistuu keneltä vaan jauhopeukalolta. 🙂 Kakkuun ei tule liivatetta eikä sen valmistamiseen tarvita uunia.

Tässä ohje helpoimpaan kinderkakkuun!

Jos haluat tumman kakkupohjan, valitse Domino tai Oreo keksejä, jos taas haluat vaalean kakkupohjan valitse Digestive keksejä. Meidän kakkupohja oli tumma ja minä tein sen Oreo kekseistä.

Pohja:

  • Keksejä 400g
  • Voi 150g

Täyte:

  • Kuohukermaa 2dl
  • Valio kinuski tuorejuustoa 2 rasiaa
  • Maustettu vaniljarahka 200g
  • Sokeria noin 1 dl
  • Valkosuklaata yksi levy

Koristelu:

  • Kinder bueno suklaapatukoita
  • Kinder Suklaamunia
  • Suklaata eri muodossa

Itse aloitin kakun tekemisen pohjasta. Pilko keksit pieneksi muruksi. Tähän voi käyttää tehosekoitinta, jotta saat ihan hienoa silppua, tai sitten voit tehdä kuten minä, eli laitoin keksit pussiin ja paukutin ne rikki puisella kapustalla. Mitä pienempää silppua keksistä teet, sitä helpompaa kakkua on leikata syömisvaiheessa.

Sulata voi ja sekoita se keksien kanssa yhdeksi mössöksi. Laita tämä voi-keksitaikina 24cm irtopohjavuokaan. Itse laitoin vuoan pohjalle vielä leivinpaperin. Laitoin pohjan jähmettymään jääkaappiin siksi aikaa kunnes tein täytteen.

Paukkuserpentiinin säälittävät täytteet!

Aloitin täytteen tekemisen vatkaamalla kerman vaahdoksi. Tämän jälkeen kevyesti sekoitellen laitoin tuorejuuston kerman joukkoon. Tuo kinuski tuorejuusto on onneksi niin pehmeää, että se sekoittuu hienosti kerman joukkoon ihan vaikka lusikalla. Tämän jälkeen vaniljarahka ja tehosekoittimessa silputtu valkosuklaa. Jollei sinulla ole tehosekoitinta, on toinen vaihtoehto silputa suklaa raastamalla se raastimella hienoksi. Lopuksi laita täytteen joukkoon sokeria noin 1 desilitra. Muista maistaa välissä täytettä 🙂

Kun täyte on valmis, levitä se pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. Kakku kannattaa suojata vaikka kelmulla, ettei se ota makuja itseensä jääkaapista. Kakku voi jähmettyä jääkaapissa 1-3 tuntia.

Ennen tarjoilua koristele kakku Kinderpatukoilla, Kinder Suklaamunilla tai oikeastaan millä tahansa suklaalla. Voit myös raastaa raastimella suklaalevystä sellaisia hienoja siivuja tähän päälle. (Älä käytä sitä pieni reikäisintä raastinta tähän tarkoitukseen.)

Joko sinä olet testannut Kinderkakkua?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *