Hae
Mansikkapilvi

IKUISESTI VASTARAKASTUNEITA

Mikä takaa onnellisen parisuhteen? Kuinka säilyttää kipinä vielä vuosienkin päästä? Siinäpä onkin pari sellaista kysymystä, joita jokainen parisuhteessa oleva varmasti jollain tapaa joskus miettii. Sen minä tiedän, että parisuhde vaatii vaivannäköä.

Mun mielestä parisuhteen perusta luodaan vahvaksi sillä, että ollaan kavereita keskenään. En siis tarkoita sitä, että ensiksi pitää olla kavereita ja siitä sitten muodostuu ihastuminen ja parisuhde. Tarkoitan sitä, että se sun ihastus on myös sun kaveri, joskus käy niin hyvin, että se sun rakkaus on myös sun bestis. Sellainen tyyppi kenen kanssa sinä haluat ja ennen kaikkea saat tehdä asioita yhdessä.

Mä itse ajattelin aikoinaan sinkkuna näin, että haluaisin löytää ihmisen kenen kanssa vois jakaa asioita, kokemuksia ja elämää. Eli juuri sitä samaa mitä minä tekisin vaikka mun naispuolisten kavereiden kanssa. Ei ole mitään parempaa kuin jakaa joku huikea reissu oman kumppanin kanssa. Nähdä sen toisen kasvoilla ilo, onnellisuus ja hymy ja vastata siihen fiilikseen samalla tavalla.

Mä ostin tuossa viikonloppuna ihan ohimennen kirjakaupasta kirjan. Näin kirjan kannen nopeasti ja olin jo kävellyt sen ohi, kunnes tajusin jälkijättöisesti, että pitää katsoa tuo kirja tarkemmin läpi ja palasin tuohon kirjan kohdalle. Nappasin sen välittömästi mukaan.

Parisuhteen bucket list

Kirjan tehtäviin pohjautuen pohdittiin sitä, että mikä on meidän parisuhteen paras tai vahvin ominaisuus. Se on selkeästi meidän huumorintaju. Me rakastetaan nauraa ja ollaan molemmat sellaisia hulluttelijoita. Tietenkin parasta on se kun on hauskaa. Hauskaa yhdessä.

Tärkeää on myös se, että me tykätään tehdä samanlaisia asioita yhdessä. Me rakastetaan liikkua ulkona, erityisesti siis luonnossa. Me rakastetaan samanlaista musiikkia, halutaan matkustella ja muutenkin maku monissa asioissa on hyvinkin samanlainen.

Sen lisäksi, että meillä on samanlainen huumorintaju ja maku monessa asiassa, on meillä melko samanlainen arvomaailma elämän tärkeimpien asioiden suhteen. Meillä on yllättävän samanlainen lapsuusaika ja ollaan koettu paljonkin samanlaisia juttuja. Me ollaan molemmat tosi sosiaalisia ja avoimia ja tykätään puhua asioista.

Jottei tämä kuulosta liian hyvältä ollakseen totta, on meilläkin meidän parisuhteen karikkoja ja joissakin asioissa ollut isojakin näkemyseroja. Riidoiltakaan ei olla vältytty, vaan ollaan kaivettu myös ne puolet toisistamme esiin.

Siltikin meillä on sellainen kiva pöhinä päällä. Ei ehkä ihan samanlainen kuin silloin alkuvaiheessa kun aloitettiin tapailu, mutta jotenkin arki ei tunnu todellakaan liian arjelle. <3

Millainen teillä muilla on parisuhde? Onko tylsä arki löytänyt tien elämäänne vai osaatteko nauttia elämästä ja toisistanne myös pitkän parisuhteen aikana? Vietättekö aikaa enemmän erikseen vai yhdessä kumppanin kanssa?

6 kommenttia

 1. Mikaela kirjoitti:

  Ei jestas mitä kliseitä tossa kirjassa 😀

 2. Oona kirjoitti:

  Tämä on ihan törkeen hyvä aihe! Ajankohtaista itselleni ja paljon pyörii ajatuksissa parisuhde, sen ylläpitäminen ja jopa pieni pelko siitä, miten tästä suhde muuttuu kun suurimmat alkuhuumat ohi. Hiukan alle pari vuotta ollut vakavassa parisuhteessa, vuoden avosuhteessa.
  Tästä aiheesta lukisin mielelläni lisää 🙂

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   Kiitos, tää on myös aihe joka kiinnostaa itseäni. Mielelläni kirjoittelen ajatuksiani tästä 🙂

 3. esko kirjoitti:

  ketuttaa kun eksyin miehenä tänne ja vaimoni ei ole yhtään kiinnostunut tuollaisen kirjan kehotuksista. no ehkä pusun nakkaa mutta kaikki muu on turhaa nyt 10v päästä. Minua pitää höpönä kun jaksan tehtä työtä hävinneen kiiman ylläpitämiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *