Hae
Mansikkapilvi

VAIN INSINÖÖRIJUTUT

…Joita yritän ymmärtää insinöörin puolisona.

Insinöörijutut, niitä riittäisi vaikka muille jakaa, eikä kaikki edes pysy mielessä. Niitä on niin paljon!

No aloitetaan järjestelmällisyydellä. Se on tavallaan ihan hyvä asia. Vaatteet on aina just eikä melkein vaatekaapissa. Minäkin olen saanut opetella viikkaamaan vaatteeni ihan uudella tavalla tässä kolmen vuoden aikana! 😀 Minä olen huithapeli mieheeni verrattuna vaatteiden säilytyksessä, ymmärrätte siis kun sanon, että tästä meillä myös keskustellaan. Mikä on tää vaatekasa täällä. Ja kun yritän selittää, että miksi se vaatekasa on siellä missä se on, niin mies sanoo, ettei siinä ole mitään logiikkaa. No ei todellakaan ole. Ja tähän liittyen lukekaa toi viimeinen kohta, niin ymmärrätte paremmin. 😀

Astianpesukone pitää täyttää tietyllä tavalla. Se varmaan taas liittyy siihen järjestelmällisyyteen. Kun minä täytän sen ja mies laittaa omat astiansa koneeseen vielä ennen koneen päälle laittamista, huomaan, että uudelleen järjestely on käynnissä. MIIIIKS? Miksi ei vaan voi antaa olla silleen kun oli. No siinähän järjestelee.

Kun miehen mielestä meille pitää hommata jälleen uusi auto, on hän valmiina piirtämään sen mulle, että miksi näin. No ihan sinänsä järkevä veto piirtää blondille kaava siitä, että miksi me tarvitaan uusi auto. Homma alkoi sillä, että tää ois niin ku se auto.

Purkamisinto. Kaikki mikä hajoaa, tai meinaa hajota, täytyy purkaa osiin. Jos vaikka näkisi sieltä sisältä päin, että mikä esimerkiksi kaukosäätimessä on vikana. Tämäkin kyseinen kaukosäädin jäi sitten lopulta kasaamatta ja me ostettiin tilalle sitten kokonaan uusi televisio.

Elektroniikkaharrastaja. Ou mai gaad. Siis mut on aivopesty tähän touhuun mukaan. Mies osti älykellon. Hän kävi vaihtamassa sen kolme kertaa tyyliin yhden päivän aikana, ja joka kerta piti saada parempi ja monipuolisempi. Lopulta kädessä komeilee melkein kallein Applen kello. Tietenkin. Sen avulla mies on tosin onnistunut elämäntapamuutoksessa, että kai siitä jotain hyötyä on ollut. Mut siis kun mua puhutaan näihin mukaan, koska tottakai minäkin tarviin sitä sun tätä.

Kolmen kopla. Etuovi, Nettiauto ja Gigantti Outlet. Nämä kolme kiertää kehää meidän taloudessa tai siis miehen mielessä. Tällä hetkellä kierroksessa on Nettiauto. Aina on jotain uutta hankintalistalla, aina! Tosin tähän väliin on pakko puolustaa miestäni, että mä itse selaan matkoja samalla tavalla kuin hän jotain uutta elektroniikkaa tms.

Käyttöohjeet. Miksi niitä tulee tuotteiden mukana, koska ei niitä meillä ainakaan lueta. 😀

Ei ole olemassa lausetta, jossa ei olisi jotain pointtia. Siis tästä on meillä keskusteltu paljon. Miksi sanoit noin, mikä sen pointti on? Mitä jos sillä lauseella ei ole mitään pointtia, koska monillakaan mun jutuilla ei ole pointtia. On niillä nyt joku pointti oltava! Onko?

Ja meille muille kuin insinööreille, logiikka tarkoittaa jotain muuta kuin mitä tässä alla olevassa kuvassa on. Kuvassa on siis logiikka, joka on meidän auton takakontissa. Mä oon tottunut ajattelemaan esimerkiksi, että jonkun jutuissa ei ole mitään logiikkaa 😀 Eli se siis tarkoittaa tuota alla olevaa mötikkää. 😀

Onko teillä muita esimerkkejä # insinöörijutut? 😀

Ps. oon niin lomalla!

7 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Joo, kuulostaa tutulta ainakin osa. Varsinkin toi astianpesukone asia ?? meillä viel lisäks hankintoihin liittyy erilaiset exeltaulukot. ? Ja vertailut mistä kannattaa ostaa. Omg. Mä ehdin jo siinä vaiheessa kyllästyä koko hommaan ?

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   joo mä kans luulen, että en ole ainut tän insinöörin touhuja sivusta seuraava, varmaan se on näihin insinööreihin sisäänajettu ominaisuus 😀

 2. M-E kirjoitti:

  Hehe. Hyvä kuvaus pertti perusinsinöörin luonteesta.
  Meidän perheessä on kaksi diplomi-insinööriä, mut mä taidan kuulua samaan sarjaan sun kanssa 😀

  M-E
  mutkatonta.com

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   hahah 😀 Ai insinööritkin voi kummastella toistensa touhuja 😀

 3. Ulla kirjoitti:

  Tunnistan itseni tästä ? Lisäksi taulukoin exeliin kaiken mahdollisen. Logiikka on tuttu täälläkin ja juurikin tuosta kyseisestä ”mötikästä”.

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   Voi ei 😀 Meillä ei sentään ole exelit jatkuvassa käytössä 😀

 4. Ida kirjoitti:

  Hihii, tää on ihana! ?✌????
  Tunnistan itseni ja monilta osin myös avopuolisoni, joskaan hän ei insinööri olekaan! Anyway Huippu kirjoitus ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *