Hae
Mansikkapilvi

LOMAILUA LAPSEN EHDOILLA

Olen asunut Jyväskylässä nyt kolme vuotta. Paljon olen tähän kaupunkiin päässyt tutustumaan, mutta se mikä on jäänyt itseltäni ihan pimentoon (luonnollisesti, koska minulla ei ole lapsia) on se, että mitä kaikkea Jyväskylässä voi tehdä lasten kanssa.

Sain kutsun Visit Jyväskylän järjestämälle bloggaajamatkalle tänne mun nykyiseen kotikaupunkiini Jyväskylään. Tämän reissun ideana oli tutustua lasten löytöretket kohteisiin. Niitä riittää Jyväskylän seudulla tosi paljon.

Kun sain kutsun, mietin, että olisipa kiva osallistua, mutta eihän minulla ole lasta kenen kanssa osallistua, kunnes hetken päästä tajusin, että onhan mulla; kummilapsi! Jes! Ei kun soittoa Kuopioon ja kyselyä kummipojalle, että kiinnostaisiko kenties tällainen kesälomareissu kummin kanssa Jyväskylässä ja eipä tarvinnut kahta kertaa kysyä. Vastaus oli siis ehdottomasti KYLLÄ!

Meidän reissumme starttasi Perjantaina Jyväskylän Matkakeskukselta. Meitä helli perjantaina ihanan kuuma ja aurinkoinen kesäkeli. Ihan alkuun olin varma, että oltiin ihan väärässä paikassa ja ihan väärään aikaan, koska missään ei näkynyt muita mahdollisia bloggaajia lapsineen. Lopulta silmiini osui onneksi Emmi Ready, Steady, Flow blogista ja hänen yksi pojistaan! Tämä oli eka kerta kun koskaan näimme Emmin kanssa, vaikka some-maailmassa oltiin toisiamme jo ajoittain seurailtu. Pian seuraamme liittyi myös Mutkatonta blogin M-E ja hänen ihana tyttärensä. Viimeinen bloggaaja liittyisi matkaamme vasta myöhemmin, joten starttasimme minibussimme ja lähdimme kohti ensimmäistä kohdetta. Se oli Laajavuoren seikkailupuisto!

Laajavuori on itselleni jonkin verran tuttu paikka ennestään, mutta koskaan ennen en ole testannut seikkailupuistoa. Nyt pääsisin itsekin sen testaamaan! Jes! Pojat pääsivät testaamaan parikin eri rataa seikkailupuistossa ja he oli tosi innoissaan kiipeilystä puitten latvoissa. Laajavuoreen on tullut viime kesänä uusi valtavan pitkä haikara-liuku.

Vaijerilasku liitää läpi yli laskettelurinteen 15 metrin korkeudessa päätyen laskettelurinteen toiselle puolelle puitten latvoihin. Tämä liuku tuli testattua itsekin ja aika huima se oli ihan näin aikuisen näkökulmastakin, huh huh! Voitte kuvitella kuinka pojat 11-vee ja 9-vee nautti tuosta puistosta! Emmin pojasta ja kummipojastani Leevistä tuli muuten hetkessä hyvät kaverit.

Hiio hoi, huudahti kapteeni!

Laajavuoresta suuntasimme auringon paahteessa kohti Jyväskylän satamaa. Satamassa seuraamme liittyi viimeinenkin bloggaaja. Valkoisen vuoren rinteillä Katja liittyi mukaan tyttönsä kanssa. Nyt meillä oli porukka kasassa!

Seuraava aktiviteettimme olikin oikein sopiva tuohon hellepäivään, nimittäin lähtisimme laivaristeilylle. Päijänne risteilyt Hilden odottelikin meitä jo Satamassa. Vesillä helteistä ei ollut tietokaan, kun saimme nauttia laivan kannella auringon lämmittäessä juuri sopivasti, koska ihana tuulenvire piti meidät viileinä. Meidän laivamme oli historiaa huokuva S/S Suomi sisävesihöyrylaiva. Pojat löysivät paikkansa laivan kannelta. Pojat pääsivät laivamatkan aikana jututtamaan myös laivan kapteenia. Kapteeni oli sen verran kiltti, että antoi poikien jopa ohjata laivaa hetken ajan. Tämä taisi olla risteilyn kohokohta, jos pojilta kysytään. 🙂

Kun laiva saapui takaisin satamaan, hyppäsimme suoraan minibussimme kyytiin ja matka kohti Peurunka hotellia alkoi. Peurunka hotelli sijaitsee aivan Jyväskylän kupeessa Laukaan puolella. Peurunkaan jäimme yöksi.

Vastaanottokomitea meitä jo odottelikin!

Kun saimme hotellihuoneet, vaihdoimme pikaisesti vaatteet ja lähdimme hienosti illalliselle. Skoolasimme porukalla huikealle reissulle ja sitäkin huikeammalle porukalle. Illallisella ei hukattu turhaan aikaa, sillä poikia poltteli jo päästä kylpemään Peurungan kylpylän altaisiin. Tiedossa nimittäin oli, että kylpylässä on parikin eri vesiliukumäkeä, joista toinen on jopa huimat 130 metriä pitkä.

Maireena 😀

Kylpylässä oltiinkin sitten niin pitkään, että uimavalvoja tuli hätyyttelemään meidät pois. Enpä ole koskaan polskinut noin myöhään kylpylässä 😀 Kymmenen jälkeen lähdettiin kohti hotellihuonetta ja voitte uskoa kun sanon, että uni tuli melko nopeasti meille molemmille.

Uni tuli nopeasti ja sitä olisi riittänyt ties kuinka pitkään. Siinähän kävikin toisen päivän osalta sitten niin, että aamu alkoi pommiin nukkumisella! 😀

Palataan kuitenkin toisen päivän tapahtumiin omassa postauksessa, sillä muutoin tästä tulee aivan liian pitkä postaus. Mutta olipa ihan huikea kesälomapäivä kera kummipojan.

Millaiset suhteet teillä on kummilapsiinne? Tuleeko esimerkiksi näin kesällä vietettyä aikaa yhdessä?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *