Hae
Mansikkapilvi

AIHEENA TISSIT – ONKO RINTOJEN KOOLLA VÄLIÄ?

Puhuin tuossa joku aika sitten blogissani vaikuttamisesta. Koen olevani itse jo jonkin tasoinen vaikuttaja. Tiedän, että blogiani lukee nuorempia tyyppejä ja sitten myös hiukan vanhempia. Sainkin silloin tuohon postaukseeni kommentin, että mun pitäisi miettiä rooliani vaikuttajana. Esimerkiksi nostettiin tissit, silikonirintojen osalta. Olen pääsääntöisesti puhunut niistä positiivisesti blogissani.

Muistatteko kun joskus pohdin silikonirintojen ottamista? Se oli sitä aikaa kun mun ekat bikinifitness kisat oli vasta edessä päin. Mietin silloin, että menen kisaamaan ylpeänä omalla rintavarustuksellani, oli se sitten dieetin jälkeen kuinka lattea tahansa.  Yleensähän kisalavalla näkee vain silikonia toisensa jälkeen. Niinpä myös tein. Lavalla mulla oli hyvin topatut biksut ja omat melko olemattomat tissit.

Tissit voi aiheuttaa epävarmuutta

Pohdin kuitenkin jo silloin, että voisin hyvinkin silikonit joskus hommata. Olen muulloinkin jutellut blogissani ja blogin ulkopuolella rintavarustuksesta ja silikoneista. Olen sitä mieltä, että jos rinnat menee esimerkiksi imettämisestä ”pilalle”, eli kulahtaa ja muuttuu lapasiksi, on silikonien ottaminen tällöin enemmän kuin ok.

On nimittäin ihan hirveästi olemassa naisia, jotka ovat muuten niin huoliteltuja ja hyvässä kunnossa, mutta epävarmuutta aiheuttaa omat tissit. Eikä tissiepävarmuus johdu aina imettämisestä. Isot tissit, pienet tissit tai sit ihan tavalliset tissit voi aiheuttaa ihan samanlaisia fiiliksiä, kuin joillekin aiheuttaa imetyksen jälkeinen rintavarustus. On mielenkiintoista kuunnella ihmisten mielipiteitä omista rinnoistaan. Joku ei ottaisi ikinä silareita, vaikka rinnat roikkuisi polvissa saakka ja toinen menisi vaikka heti korjauttamaan rinnat, jos olisi vain rahaa. Joitain naisia kiinnostaa se mitä mies ajattelee rinnoista ja toisia ei sekään kiinnosta yhtään. Ja kaikki nämä mielipiteet on minun mielestä ok.

Jos toinen inhoaa itseään sen takia millaiset rinnat omistaa ja toinen nainen samanlaisilla rinnoilla rakastaa itseään yli kaiken, on se ihan ok. Itsensä kanssa kannattaa tehdä töitä henkisellä puolella tovi, ennen kuin syöksyy ottamaan implantteja, mutta mielestäni silikonit on ihan ok jos tiedostaa niiden mukanaan tuomat riskit ja komplikaatiot.

Pinnallista

Joittenkin mielestä on pinnallista ottaa silarit. Mun mielestä ei. Monilla naisilla on nykypäivänä silarit, eikä sitä monet edes huomaa. Nykyään kun ei ole enää in ottaa monen desin silikoneja, vaan leikkauksella halutaan enemmän luonnollisempi look. Mun mielestä elämää ei pitäisi hukata siihen, että inhoaa itseään sen takia mitä olet jonkun toisen eteen tehnyt, esimerkiksi siis imettänyt. Eihän ne äidit sitä vauvaa tietenkään inhoa tai syytä, mutta oma peilikuva voi inhottaa.

Olen kuullut ja lukenut, että jopa parisuhteen kemia ja tunnelma voi muuttua sen takia, mitä imetys voi tehdä naisen rinnoille ja rintojen muutos sitä kautta itsetunnolle. Ei niistä muuttuneista rinnoista  mies edes välttämättä välitä, mutta nainen välittää. Tosin eräs mun miespuolinen kaveri tuumasi, että vaimo on kyllä tosi kaunis ja hyvässä kunnossa, mutta ne tissit, ne on kamalat. Tämäkin nainen oli imettänyt useamman lapsen. Onhan tuo aika rankkaa tekstiä.

Ei se väärin ole jos naista kiinnostaa oma peilikuva vielä lapsensaannin jälkeenkin. Eikä se ole väärin, että miestäkin naisen rintavarustus saattaa kiinnostaa, etenkin jos se kovin muuttuu.

Ottaisinko itse enää kuitenkaan silikoneja? Kyllä minä voisin silikonit ottaa. Tosin en tässä nykytilanteessa. Olen omaan rintavarustukseeni tyytyväinen tällä hetkellä ja se taas johtuu siitä, että kehon rasvaprosentti on korkeampi kuin kisadieetin aikaan. Jos kuitenkin joskus imettäisin ja rinnat tyhjenisi ja niistä jäisi jäljelle vain tyhjät nahkapussukat, kävisin ne varmasti täyttämässä jossain vaiheessa (ja tämä on vain minun mielipide).

Jos naisen itsetunto on kiinni rinnoista, niin mun mielestä asialle saa tehdä jotain. Jos rintojen suurennusleikkaukseen lähtee vain sen vuoksi, että miellyttäisi muita tai näyttäisi muiden silmään paremmalle, ei syyt leikkaukseen ole millään tavalla järkeviä ja asiaa pitäisi pohtia ehkä hiukan pidempään.

Eniten mua tollasessa rintaimplanttileikkauksessa pelottaa ne jälki-infektiot ja komplikaatiot. Lopputulos voi olla jotain lähtötilannetta paljon pahempaa. Olen nähnyt ja lukenut paljon tällaisista operaatioista miten kaikki on mennyt ihan pieleen. Onpa myös tutkittu, että tietynlainen implantti voi aiheuttaa jopa lymfoomaa.

Joten vaikka periaatteessa mulla ei ole silareita vastaan mitään, niin kyllä asia pitää harkita kunnolla ennen kuin lähtee toteutusasteelle.

MITÄ MIELTÄ TE OLETTE SILAREISTA? OTTAISITTEKO ITSE? kuulisin mielelläni kommentteja teiltä ketkä olette ottaneet silikonit, miksi päädyitte ottamaan silikonit ja millä tavalla ajatus itsestä muuttui, vai muuttuiko? Ja tekisittekö saman uudelleen?

 

4 kommenttia

 1. Siiri kirjoitti:

  Oon miettinyt ottamista ja jossain vaiheessa jo päätinkin, että aika varmasti otan tulevaisuudessa, mutta sitten aloin miettimään riskejä ja alko pelottamaan. Ja nyt odotan kolmatta lasta ja tottakai se mietityttää millainen rintavarustus sitä jää jäljelle imetyksen jälkeen.

  Normaalitilassa omat tissit on kans ihan kivat, kun rasvaprosentti ei oo liian alhainen, mutta jos liikaa laihduttaa, niin tissit tietty kans katoaa. Että kun löytäis sen sopivan keskitien, että olis tyytyväinen tisseihin ja painoon ;).

  Tällä hetkellä omat tissit on kyllä ihanat, johtuen raskaudesta 😀 Tämmöisenä kun vaan pysyis (ei tietenkään pysy..) niin oisin kyllä enemmän kuin tyytyväinen.

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   Joo, tosiaan riskit pelottaisi itseänikin.

   Raskaana olevien tissit tuntuu olevan ihan omaa luokkaansa, ne kasvaa monta kuppikokoa ja on kiinteet ja pyöreät 😀 Varmasti suurinosa haluais pitää ne tissit 😀

 2. Jenna kirjoitti:

  Mun mielestä on nimenomaan tärkeää, että tiedostaa riskit jotka silikonien ottamisesta voi tulla. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin olla tietoinen omasta itsestään, ja varmistua että ne silikonit on just se mitä itse haluaa ottaa. Sitten jos ja kun päätyy ne ottamaan oli ne sitten minkätahansa itselle validin syyn takia, niin se on ok. Jokainen päättää ihan itse omasta kropastaan.
  Henk.koht. en silikoneja ottaisi, mutta pienennysleikkaukseen voisin mennä. 😀

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   Jep ja siis mitä enemmän tietää niistä riskeistä (juurikin tää karheapintaisen silikonin lymfooma riski) niin sitä vähemmän niitä oikeasti edes haluaa. Ja jokaisen kuka silareista haaveilee tulis ottaa selvää näistä riskeistä. Onko valmis elämään sen päätöksen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *