Hae
Mansikkapilvi

MINKÄ VERRAN RAHAA MENI VIIKOSSA?

Kuten lupasin, pidin kirjaa viime viikon rahan käytöstäni. Kirjasin jokaisen oston ylös ja listaan ne teille nyt näkyviin. Kokonaissumma minkä käytin viikossa, on varmaan aika keskiverto mikä mulla menee suurin piirtein joka viikko. Poikkeuksiakin on, eikä aina rahaa kulu tällä tavalla, mutta noin suunnilleen. Mutta nyt let’s roll!

Maanantai

Ripsihuolto 32,50€

Lähikaupassa käynti: kilo uusia perunoita, broilerinfile paketti, koirantikkuja ja yksi jäätelö 10,40€

Shortsit 14,90€

Tiistai

Ei ostoja

Keskiviikko

Lounas työpaikkaruokalassa opiskelijahintaan 2,60€

Tilaus Nelly.com 64,95€

Torstai

Työpaikan kahvilasta Novelle 0,5L ja suffeli-patukka 3,10€

Lounas työpaikkaruokalassa normaalihintaan 6,60€

Illalla Prismasta Mansikoita rasia eli 500g, neilikkakimppu ja pandalaku 9,35€

Perjantai

Verohallinnolle maksamani mätkyt 😀 73,07€

Lauantai

Sokokselta rajauskynä, ihokimalle, glitterirasia, huulikiilto, sukat 50,50€

Sunnuntai

Ei ostoja

Yhteensä 267,97€ (jos vähennetään nuo veromätkyt jää summaksi 194,90€)

Selvennykseksi vielä, että ruokaostokset meillä hoidetaan yhteiseltä S-tililtä, jonne molemmat siirtää kerran kuukaudessa tietyn summan. Joskus satunnaisesti ostelen ruokaostoja myös omista rahoista, kuten tällä viikolla maanantaina. Molemmat maksaa meillä vuorollaan polttoaineet, eikä me mennä pilkun tarkasti siinä, tankataan sen verran kuin milloinkin hyvälle tuntuu, mutta kuitenkin pääsääntöisesti vuoronperään. Laskut meillä jaetaan suurin piirtein puoliksi. Jos syödään ulkona, maksetaan ne S-tililtä tai sitten jompi kumpi tarjoaa.

Kyllähän tuota rahaa näköjään menee ihan huomaamatta. Kosmetiikkatuotteita ei tule osteltua joka viikko, mutta sitten kun niitä tarvitsee ostella, loppuu yleensä useampi tuote samaan aikaan ja laskusta tulee hiukan isompi. Samoin tuota kokonaissummaa nostaa sitten satunnaisesti myös esimerkiksi kampaajalla käynti. Käyn noin kerran kahdessa kuukaudessa kampaajalla.

Melko iso raha tuo 194 euroakin on. Jos minulla olisi lapsia, ei summa varmastikaan voisi olla noin iso. Olen jollain tapaa tarkka rahan käytöstäni, mutta annan kyllä itselleni myös helposti luvan ostaa asioita. Ennen seuraavaa tiliä mulla kuitenkin jää säästöön vähän rahaa, ja joka kuukausi laitan myös säästötilille tietyn summan ja tämän lisäksi siirrän tietyn summan Nordnetin tilille osakkeisiin / rahastosalkkuihin.

Mitä mielipiteitä tämä sinussa herättää? Meneekö sulla enemmän rahaa? Oletko koskaan itse seurannut rahankulutustasi?

4 kommenttia

 1. Sra kirjoitti:

  Katsoin viime viikon tilitapahtumiani ja sieltä löytyi yksi korttimaksu Tokmannille 3,90 € ja ruokaostokset 32 €. Ruokaostokset maksetaan yleensä yhteiseltä taloustililtä ja taloustililtä oli mennyt viime viikolla ruokaostoksiin 68 €. Asun kahdestaan puolisoni kanssa.

  Seuraan rahankäyttöäni aika tarkasti ja säästän joka kuukausi Nordnetiin ja puskuritilille. Puolisoni on yhtä tarkka ja säästäväinen kuin minäkin, eli meillä ollaan todellakin kukkaronnyörit tiukalla ??

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   Oho! Jos minäkin pystyisin tuohon, tai siis varmaan pystyisin jos vaan päättäisin tiukasti, niin olisipa ihan eri tavalla rahaa säästössä. Vitsit hienoa!

 2. Hippo kirjoitti:

  Mulla menee tuon verran rahaa kuukaudessa.

 3. mansikkapilvi kirjoitti:

  Kyllä tämä päiväkirjan pitäminen laittoi itsenikin pohtimaan omaa rahan käyttöä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *