Hae
Mansikkapilvi

PIENI PINTAREMONTTI ALKOI

Viikon lomahengähdys takana. Blogi oli tauolla ihan extempore, ja me miehen kanssa nautittiin ihanista Suomen kesäpäivistä ja helteistä. Instagramia sen sijaan päivittelin aktiivisesti, joten jos haluat seurata mun menoa myös siellä, ota kanava @jossuwow seurantaan, niin et jää mistään paitsi 😀

Tässä postauksessa aloitan teille pienen sarjan, sillä meillä päätettiin aloittaa pieni pintaremontti. Kotimme ei ole kuin reilu kaksi vuotta vanha, mutta olemme uudistumisen haluisia ihmisiä, joten päätettiin vähän pistää pintoja uusiksi kotona. Tämän idean taustalla on myös se, että asunnossamme olisi jotain, joka jäisi myyntimarkkinoilla potentiaalisen ostajan mieleen. Nykypäivänä monet uudet asunnot rakennetaan ihan saman kaavan mukaan ja pintamateriaalit saattaa olla melko samoja joka asunnossa.

Ensimmäiseksi mies kävi kodinhoitohuoneen kimppuun. Meitä on alusta saakka häirinnyt meidän valinta tuon työtason suhteen. Se on liian tumma, eikä oikein käy siihen. Muistan kun valittiin se, että kodinhoitohuoneessa varmasti käsitellään ”likaisia” asioita, joten tummassa ei kaikki lika näy heti, mutta ei meillä nyt mitään niin likaista ole, etteikö vaaleampi taso kävisi siihen myös.

Joten eikun tuumasta toimeen. Mies on onneksi kätevä käsistään ja se mitä ei vielä osaa, hän opettelee. Youtube on ihmeellinen, koska sieltä löytyy video ihan kaikkeen vaivaan. Kun aletaan vaihtaa työtasoa, pitää luonnollisesti hana ja allas irroittaa tuosta pöytälevystä. Eka probleema edessä: allas oli liimattu kiinni tuohon työtasoon.

Hetki siinä meni, että mies sai altaan ilman vaurioita irti työtasosta, mutta onnistuttiin kuitenkin. Nopea piipahdus kaverin luokse, että saatiin sahattua altaalle ja hanalle oikean kokoiset reiät ja työtason takaisin laitto. Allasreiän käsittelemätön sisäpinta käsiteltiin vielä vesieristeellä ja altaan reunaan laitettiin silikonimassa, joka täyttää mahdolliset epätasaisuudet, ja näin allas istuu reikään paremmin.

Lopputulos

Kokonaisuudessaan tämä pintaremontti vei aikaa muutaman tunnin, mutta viime viikon helteillä työ oli melkoisen hapokasta.

Tykkään lopputuloksesta ihan mielettömästi! Tila ei ole vielä kuitenkaan lopullisesti valmis, sillä aiomme laittaa vielä välitilaan laatan. Tällä hetkellä seinät on maalattu ja mielestämme laatta antaa tilaan viimeistellymmän vaikutelman.

Rahaa tähän muutoksen meni seuraavanlaisesti:

Laminaatti pöytätaso 55€

Silikonipyssy ja silikoni 10€

Mielestäni todella edullinen projekti, joka kuitenkin muuttaa tilan ilmettä todella paljon. Homma on kuitenkin vielä kesken, ja palailen blogiin tämän aiheen kanssa kun on taas jotain muutostöitä tehtynä!

Nyt kysynkin teiltä: kodinhoitohuoneen pintaremontti Jatkoon vai Ei jatkoon?

6 kommenttia

 1. Jenni kirjoitti:

  Onnistunut muutos. Paljon rakkaimman näköinen?

 2. Siiri kirjoitti:

  Ennen oli valitettavasti paljon parempi mielestäni. Tuo harmaa kaapin ovien vähän niinkuin puunsävy riitelee aika vahvasti tuon tason puunsävyn kanssa. Mutta kiva jos tykkäätte 🙂

 3. Essi kirjoitti:

  Jälkeen paljon parempi! Kivasti tuo lämpöä tilaan. Tykkään!

 4. Elle kirjoitti:

  Ennen oli huomattavasti parempi. Mikäli näistä kahdesta parempi vaihtoehto pitää valita.

 5. Outi Ulkuniemi kirjoitti:

  Ennen oli minun makuuni parempi vaihtoehto. Makuasioita.

 6. Ostajaehdokas kirjoitti:

  Uusi taso on kivempi mutta riitelee voimakkaasti kaapinovien kanssa, suunnitelmassa lienee vaihtaa nekin? Älkää vaan mitään muovikalvoa ajatelko niihin. Kauppanäkökulmaan: potentiaalinen ostaja tekee itse mieleisensä pintaremontin jos näkee tarpeelliseksi. Itseä ainakin harmittaa jos on just vedetty joku uusi laatta tai lattia, jonka haluaisin vaihtaa mutta en raaskisi tuhota kelvollista pintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *