Hae
Mansikkapilvi

MULLA ON DIY-UKKO KOTONA JOKA TEKEE MYÖS KOTITYÖT

Instagramissa Eve jutteli miesten ja naisten kotitöiden eroista. Joissain perheissä on tarkkaa se, että mitä kuuluu miesten töihin ja mitä naisten hommiin ja joillain kotityöt jakaantuu tasan. Meillä on onneksi niin ihana tilanne ja niin ihana mies täällä, että meillä molemmat tekee kaikkea. Tai ehkä ennemminkin niin, että mies tekee kaikkea ja minä ”naisten”töitä. Meillä nimittäin mies myös siivoaa, tekee ruokaa, pesee pyykkiä ja vaihtaa petivaatteita. Hän siis tekee kaikkea siinä missä minäkin.

Mä olen paljon kuullut kavereilta ja tutuilta sitä miten kaikilla ei todellakaan miehet tee kotona juuri mitään. Se on täysin naisten vastuulla se arjen pyörittäminen kotona. Olen tosi onnellisessa asemassa kun oon tollasen kultakimpaleen löytänyt 😀

 

Tämän lisäksi hän rakastaa keksiä pikkuprojekteja itselleen ja viimeisimmäksi meille ilmestyi eteiseen hyllykkö, joka on tehty vanhoista heinäseipäistä. Heinäseipäät me saatiin mun isältä ja mun mies sitten kasasi niistä tosiaan pitkään kaivatun hyllyn eteiseen.

Me vähän vielä näytettiin maalisutia tuolle hyllykölle ja tehtiin siitä valkoinen. Sen lisäksi ajateltiin sitoa vielä tohon tota juuttiköyttä, mutta nyt en ookkaan varma, että kannattaako. Toki sillä sais ehkä viimeistellymmän vaikutelman, jos kieputtaisi vaikka noihin kulmiin sitä. Mitä mieltä te olette?

Mut joo. Meillä ei erotella mitään arjen hommia vain toisen vastuulle. Yritetään tehdä puoliksi, mutta joskus se menee niin, että toinen tekee hetken aikaa enemmän ruokaa peräjälkeen johtuen esimerkiksi mun vuorotyöstä ja toinen sit siivoaa enemmän. Mut meillä molemmat tekee kaikkea.

Miten teidän perheessä kotityöt jakaantuu? Tekeekö kumppani arjen sujuvoittamiseksi oman osansa, vai onko duunit pelkästään toisen harteilla?

Yksi kommentti

  1. janna kirjoitti:

    Molemmat tekee ehdottomasti kaikkea. En voisi kuvitella eläväni ihmisen kanssa, joka ei tekis ”naisten töitä” 😀 Meillä on kaksi pientä lasta ja ite teen vuorotyötä, joten miehet saattaa olla parikin päivää kotona keskenään. Aikamoista eloa heillä olis, jos ei siivous, ruuanlaitto yms. luonnistuisi. Samaten lapset (ja heidän asiat; neuvolat yms. ) hoidetaan puoliksi, mies varmaan enemmänkin tuon mun vuorotyön takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *