Hae
Mansikkapilvi

MUN AAMUPALA JOKA ON JA PYSYY

Mun aamupala oli vuosia puuroa raejuustolla ja se oli parasta ikinä. Osasin tehdä siitä todella hyvää mikrossa, ihan muutamissa minuuteissa. Ostin luomu kaurahiutaleita, koska ne oli isompia ja kypsentyi nopeammin. Puuron lisukkeeksi otin aina Arla Keso raejuustoa.

Jossain vaiheessa tuo puuron syöminen loppui, eikä ole saanut tuulta alleen enää sen jälkeen. Ei vaikka kuinka olen yrittänyt. Tilalle eksyi leipä. Leipä jota pidetään monien puheissa kauhean pahana asiana, vaikka hiilareitahan se sisältää ihan samalla tavalla kuin puurokin. Joten olen sallinut itselleni kaksi leipä palaa aina aamuisin ja sen lisukkeena syön myös sitten rahkan. Pelkkä leipä kun ei nälkää kovin kauaa pidä.

Onhan se ihanaa nauttia aamukahvi ja leipä yhdessä. Parasta bestiä, ainakin mun mielestä.

Miksi se leipä on tuomittu niin jyrkästi ihmisten ruokavaliossa? Monet kyllä siis syö leipää ihan ylenpalttisen suuria määriä. Itse syön maksimissaan neljä viipaletta per päivä. Jotkut kuitenkin korvaa oikeaa ruokaa leivällä ja se kai se virhe siinä on. Vähän saman maineen on saanut peruna! Mä yritän aina puhua ihmisille, että ei peruna pahasta ole. Sitä saa syödä suhteessa pastaan tai riisiin moninkertaisen määrän! Silti monet, etenkin naiset jättää perunan pois lautaseltaan.

Mun leivän päälle ei normaaleina arkiaamuina tule muuta kuin leikkele ja tuorekurkku tai tomaatti. Ei siis levitettä ollenkaan eikä etenkään juustoja. Niillähän sitä leivän energiamäärää saadaan aika nopeasti kasvatettua ja leivästäkin tulee tällä tavoin helposti kaloripommi.

Vapaapäivinä saatan sipaista leivän päälle Oivariini vähärasvaisempaa ja laittaa leikkelettä. Juusto ei tosiaan kuulu meidän perheen ruokavalioon, kuin ihan spesiaalitapauksissa. Eilen ostin pienen paketin juustoa, sillä käytiin nuotiomakkaroilla ja halusin tehdä nuotiolla myös voileipiä. Silloin leivän päällä tulee olla juustoa, jotta se sulaa siihen, ja antaa ihanan kuorrutteen leivälle.

Tätä ennen en muista, että koska meillä olisi edellisen kerran ollut juustoa kotona. Turhia kovia rasvoja vain, mun mielestä.

Millainen sun aamupala on? Kartatko hiilihydraatteja lihomisen pelossa vai uskallatko syödä kaikkea monipuolisesti?

3 kommenttia

 1. Minskii kirjoitti:

  Mun aamupala on yleensä kaksi täyskauraleipää maapähkinävoilla, kasviksia ja kahvi kauramaidolla. Nam! Meillä syödään kaura- ja ruisleipää jotka eivät sisällä mitään höttöhiilareita. Toki joskus herkutellaan esim. sämpylöillä. Meilläkään ei käytetä juustoja eikä myöskään leikkeleitä. En pidä leipää huonona jos sen valitsee oikein. Olemme alkaneet käyttää perunaa aiempaa enemmän. Hyvää, ravitsevaa ja kotimaista!

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   Joo, meilläkin ruisleipä tai sitten uusi rakkaus kaura jälkiuunileipä <3 Niin hyvää! Miksi ette käytä leikkeileitä? Me päätettiin tuossa muutama kuukausi sitten ettei osteta enää possun leikkelettä, ainoastaan kalkkunaa. 🙂

 2. Minskii kirjoitti:

  Me ei syödä lihaa lainkaan. Mies on vegaani, joten kotona ruoka on sen mukaista. Minä syön kyllä kalaa ja harvakseltaan maitotuotteita. Suosikkileipä on Lidlin kaurasydän, nam!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *