Hae
Mansikkapilvi
Kaupallinen yhteistyö

HAMPAAT VAALEAMMAKSI KOTONA

Kaupallinen yhteistyö: Hammaslääkäriasema Hammassirkku

Te ketkä olette seuranneet mua instagramissa ja olette kuunnelleet mun juttuja siellä, muistatte varmaan kun kesän alkupuolella puhuin, että aloitan hampaiden valkaisu-projektin. Olen kerran aikaisemmin vuosia, vuosia sitten vaalentanut hampaani laservalkaisulla. Nyt hampaat ovat luonnollisestikin tummuneet jo tuon valkaisun jälkeen ja ajattelin kirkastaa hymyni. Kuten sanontakin menee, hymy on kaunein meikki.

Sovimme yhteistyöstä Hammassirkun kanssa. Mietimme yhdessä, että minkälaisen valkaisun ottaisin hampailleni. Kenties tuon samanlaisen laservalkaisun vai hiukan miedomman valkaisumenetelmän. Päädyimme tuohon miedompaan menetelmään. Minun hammasluuni on luonnostaan jo melko vaaleaa. Poskihampaat on luonnollisesti tummemmat kuin etuhampaat ja koska juon kahvia, hampaat tummuvat käytössä 🙂

Täältä voit lukea lisää eri valkaisu vaihtoehdoista

Hampaiden valkaisu-prosessi lähti liikkeelle hampaiden putsauksesta. Siitä oli jo yli kaksi vuotta kun olen edellisen kerran käynyt putsauttamassa hampaani, joten nyt olikin jo korkea aika tehdä se. Hammaskiveä oli kertynyt jo ihan reilusti. Itselläni on ollut yksi pahe liittyen hampaiden hoitoon ja se on se, etten lankaa hampaita juuri koskaan.

Missä kunnossa sun hampaat on?

Kuitenkin koska näen usein työssäni sen, mitä hoitamaton suu ja hampaisto voi ihmisen terveydelle aiheuttaa, olin päättänyt, että tämän putsauksen jälkeen hampaiden lankaus saa tulla jäädäkseen minun hampaiden hoitorutiineihin. Hampaiden ja etenkin siis huonokuntoisten ikienien kautta monet erilaiset bakteerit voivat päästä ihmisen verenkiertoon helposti ja aiheuttaa yleistulehduksen eli verenmyrkytyksen. Etenkin iäkkäämmillä henkilöillä tätä tapaa todella paljon. Hampaita ei ole hoidettu vuosiin ja lopulta hampaat alkavat mätänemään suuhun. Hoitona tällaiseen verenmyrkytykseen on viikkoja kestävä antibioottikuuri ja pahimassa tapauksessa nuo infektiopesäkkeet tulee repiä irti. Eli käytännössä kaikki hampaat voidaan viedä suusta, ihan vaan siksi, että saadaan tuo verenmyrkytys hallintaan. Verenmyrkytys voi olla niin paha, että se vie henkilön teho-osastolle kamppailemaan elämästään. Eikä tämä ole mitenkään edes harvinaista.

Mielestäni tästä ongelmasta puhutaan ihan liian vähän. Monia kyllä kannustetaan hampaiden parempaan omahoitoon vastaanotoilla, mutta se mitä se aiheuttaa jos hampaitaan ei hoida, siitä ei puhuta.

Itseltäni siis putsattiin hampaat ja tämän lisäksi hampaiden valkaisun protokollaan kuuluu, että hammaslääkäri tarkistaa vielä suun ja hampaat ettei siellä ole vaan mitään mikä estäisi hampaiden valkaisun. Sainkin hyvää palautetta hampaistani. Tosin yhden hampaan kaula on paljastunut, joka aiheuttaa aina aika-ajoin todella ikävää vihlontaa, mutta sille en voi enää mitään. Vaihdoin tosin tuon vastaanottokäynnin jälkeen hammasharjani sähköiseen ja toivon, ettei hampaan kaula paljastu enempää.

Nyt kun suu on hoidettu kuntoon, ja hampaiden lankauskin on tullut jäädäkseen (olen tehnyt sitä jo viikkojen ajan hammaspesun yhteydessä ja en voisi enää jättää sitä tekemättä, kun olen oppinut näkemään mitä moskaa hampaiden väleihin jää!!) on suuni valmis valkaisuun.

Tähän kotivalkaisusettiin kuului yksilöllisten muottien teko Hammassirkulla. Sain tarkat jäljennökset omista hampaistani niin ylä-kuin alapuoleltakin. Lisäksi sain kolme putkea valkaisuainetta, jota voin tulevaisuudessa ostaa lisää Hammassirkusta. Tämän kotivalkaisun parhaita puolia onkin se, että sitä voi tehdä silloin kun on tarvetta, sillä muotit säilyvät itselläni. Jatkossa minun ei tosiaan tarvitse kuin käydä ostamassa lisää tuota valkaisuainetta, kun entiset ovat loppuneet.

Otankin nyt ennen kuvat hampaistani ja valkaisen hampaitani viikon ajan ennen Portugalin reissuamme. Valkaisua voi tehdä kotioloissa 30 minuuttia päivässä kahden viikon ajan, tai niin pitkään kun haluttu tulos on saavutettu.

Pääsette mukaan valkaisuprosessiin instassa. Aloitan sen nyt todennäköisesti tässä viikonlopun aikana, mutta julkaisen tulokset vaalennuksesta myös tänne blogiin.

Kaupallinen yhteistyö: Hammaslääkäriasema Hammassirkku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *