Hae
Mansikkapilvi

MIKÄ FIILIS KUN KAMPAAJAKÄYNNIN JÄLKEEN HIUKSET ON PILALLA

Umppu kirjoitti blogissaan ammattilaisen näkökulman siihen, että mikä vastuu kampaajalla on asiakkaan hiuksista. Tästä pääset tohon postaukseen. Mähän otin silloin omassa kriisissä, kun mun hiukset meni pilalla, myös yhteyttä Umppuun. Umppu vastasi vaikkei hänen todellakaan olisi tarvinnut. Otin yhteyttä myös yhteen toiseen kampaajaan, jolle menin sitten seuraavana päivänä korjaamaan niitä tuhoja.

Tosiaan teille, ketkä ette tiedä, mun hiukset tuhoutui käytännössä kokonaan noin kaksi vuotta sitten. Mulla oli pitkä ja ihan hyvä kuntoinen hius. Vaalennettu, mutta vaalennettu aina ammattilaisella. Tällä kyseisellä kampaajalla mä olin kans käynyt jo pidemmän aikaa, eli hän tunsi mun hiuksen ja sen historian.

Tässä alla mun hiukset ENNEN mitään ongelmia.

Tässä tuo tapahtunut vanhemassa blogipostauksessa, KLIK. Monet kommentoi, että eihän tuo ole kovinkaan pahan värinen. No ei niin, jos se olisi jäänyt siihen. Tukkaa kuitenkin irtosi ja irtosi. Se oli ihan hamppua pitkältä matkalta. Aivan totaalisen kuollutta.

VOIKO KAMPAAJA OHITTAA TAPAHTUNEEN?

Otin tapahtuneen jälkeen yhteyttä kampaajaan jolla asioin. Hänen käytöksensä pahensi jopa tätä tilannetta. Tilanne hoidettiin liikkeen puolelta järkyttävän huonosti. Lopulta kun menin itse henkilökohtaisesti liikkeelle, hän itse ei keskustellut kanssani ollenkaan. Hän ohjasi minut odottamaan ja kaksi hänen työntekijäänsä tuli jututtamaan minua hyökkäävään sävyyn. Purskahdin itkuun, otin tuotekassin, jonka sain hyvitykseksi ja lähdin pois.

Tässä tunnelmia neljä päivää tapahtuman jälkeen.

Tosiaan suurin ongelma ei ollut edes se, että hiusten sävy muuttui kauttaaltaan vaikka lähdin vain vaalentamaan tyveä. Nimenomaan sanoin kampaajalle, että vain tyvi tällä kertaa. Lopputulos oli se, että koko tukka vaihtoi väriä, paloi latvoista kauttaaltaan ja tippui seuraavan vuoden aikana pois, käytännössä kokonaan.

Mä alan olla pikkuhiljaa sujut tän tapahtuneen kanssa. Kaksi vuotta siihen on mennyt. Mun hiukset on kasvaneet ja nyt sävy on jo vaalea, oikeasti. Mulla on ollut jatkeet kahteen otteeseen siihen pahimpaan hetkeen tukena, kun hiusta ei juuri ollut päässä. Joka kerta suihkussa ollessani olen muistanut tuon tapahtuman. Edelleen kun harjaan hiuksia, muistan sen mitä tapahtui.

Pinnallista jonkun mielestä, varmasti joo, mutta asia joka on saatu korjattua noin kahden vuoden kuluttua tapahtuneesta, niin tää ei todellakaan ollut mikään pikkujuttu.

Mä onneksi löysin uuden, super ammattitaitoisen kampaajan itselleni, tai he löysivät minut itseasiassa. Janinan kanssa me ollaan korjailtu tätä hiusta koko tää reilut kaksi vuotta. Pikkuhiljaa ja varovasti alettiin vaalentamaan tätä hiusta ja ollaan nyt päästy tähän pisteeseen.

Mutta on tää hitto ollut työmaa. Oikeesti. Kaksi vuotta ja edelleen ollaan kaukana siitä, mitä mun tukka oli sillon ennen tätä tapahtunutta.

Nyt mulla on ollut lisäksi suihkusuodatin meillä kotona käytössä, joka poistaa kaikki metallit ja ylimääräiset muut aineet suihkuvedestä, ettei hiukseen vaan tartu mitään ylimääräistä, eikä ole tarttunutkaan. Sävy hiuksissa on pysynyt kirkkaana.

Kampaamo Ykkösiltä Jyväskylässä mä olen saanut ammattitaitoista palvelua, tuotteita ja suosituksia oman hiuksen hoitoon.

Mutta joo. Kampaajalla on todellakin vastuunsa. Ihan kuten minullakin hoitajana on vastuuni. Mun pitää tietää mitä mikäkin lääke tekee, ja mitkä sen haittavaikutukset mahdollisesti on. Mun täytyy tietää, ettei niitten haittavaikutusten takia mun potilaalle käy mitään. Ihan kuten kampaajani täytyy tietää hommiin ryhtyessään, että mitä omat päätökset siinä työssä voi parhaimmillaan ja pahimmillaan saada aikaan ja mitkä riskit on.

Mä oisin halunnut anteeksipyynnön tältä kampaajalta, enkä sitä todellakaan koskaan saanut. Olisin halunnut, että hän itse olisi istunut mun kanssa alas ja yrittänyt selvittää, et mitä kävi. Näin ei tapahtunut. Sen sijaan hän ohjasi mut täysin ulkopuolisten eteen puhumaan. Jos hän epäili mun hiuksissa olevan metallia tms. joka voi vaikuttaa tyvivärjäyksen tai muun homman lopputulokseen, hänen olisi pitänyt siitä sanoa mulle ja miettiä, että onko oikeasti järkevää tehdä mitään.

Sellaiset kokemukset minulla tästä aiheesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *