Hae
Mansikkapilvi
Kaupallinen yhteistyö

ENSIMMÄISTÄ KERTAA TÄYTEAINEHOIDOSSA

Kaupallinen yhteistyö: ILOMED FINLAND

Kasvoiltani alkaa näkyä se, että olen kohta 33-vuotta. Vanhempia kuvia katsoessani huomaan, että kasvoni ovat selkeästi virkeämmät ja ryhdikkäämmät. Nyt kerronkin siitä kun mä kävin ekassa täyteainehoidossa.

Asia on minulle ihan ok, eikä mulla ole mitään ”mun on pakko freesata naama kuntoon” meininkiä päällä. Mun ei tartte myöskään näyttää ikäistäni nuoremmalle. Mulla on kuitenkin ollu muutama asia, jotka mua on häirinneet tässä jonkun aikaa ja siis aivan hyvin pystyn elämään näiden ”epäkohtien” kanssa. Eli mitään pakko pakkoa, mulla ei ole hoitaa mitään aluetta itsestäni.

Mitkä mun ongelmakohdat on?

Ensinnäkin mua on häirinnyt mun kasvoissa mun 16-17 vuotiaana sairastamani vesirokon arpi. Arpi on tuossa vasemman kulmakarvan päällä ja se on melko kookas arpi kasvoille. Oon miettinyt, että jos sille vois tehdä jotain. Ymmärrän sen, että täyteainehoidot ei välttämättä ole se paras keino lähteä korjaamaan tollaista arpea ja oonkin sen hyväksynyt.

Toinen juttu on ollut nuo tiukat uurteet, kun rytistän kulmiani. Mulla on aika vahvat sibeliusrypyt ja ne saa mut melko vihaisen näköiseksi, vaikka en olisikaan vihainen.

Täyteainehoidossa vain alansa oikea ammattilainen kelpaa

Ollaan oltu yhteydessä nyt jo reilusti yli puoli vuotta Ilomedin Essin kanssa. Essillä on oma toimipiste Vaasassa, mutta hän käy säännöllisesti esimerkiksi täällä Jyväskylässä tekemässä erilaisia esteettisiä hoitoja asiakkailleen. Essi on alansa huippu ammattilaisia. Hänellä on takanaan monia monia koulutuksia tältä alalta ja tämän lisäksi hän on pohja-ammatiltaan sairaanhoitaja. Eli ymmärrystä ihmisen anatomiasta löytyy, sekä ymmärrystä erilaisten hoitojen vaikuttavuudesta ja riskeistä. Tätä ymmärrystä ei saa kahden päivän koulutuksella.

Essi ei koskaan ala työskentelemään kenenkään kanssa suinpäin. Yleensä hän tapaa mahdollisen asiakkaan konsultaation merkeissä, kertoo riskit hyvinkin selkeästi, jopa pelottavan selkeästi ja pyytää asiakasta miettimään vielä jonkin aikaa, että on varma haluaako tämä edelleen palvelun.

Toiminta Essin kanssa on kaikin puolin avointa ja selkeää.

Itse kävin siis eilen konsultaatiossa. Käytiin läpi mitkä asiat mua häiritsi mun kasvoissa ja tämän jälkeen Essi kävi läpi, että mitä noille asioille voitaisiin tehdä täyteaineilla.

Selväksi tuli, että vesirokon arvelle täyteainehoito ei olisi paras vaihtoehto. Joten jätimme sen sellaiseksi. Sen sijaan sain kuulla rankalla kädellä siitä, että miten mäkin (ikuisesti nuori) olen alkanut vanhentumaan ja sen huomaa siitä, että kasvojen ihon alaisen rasvan määrä on alkanut vähenemään. Kasvojen ihon alla on tyhjiä alueita, joista muotoutuu siis uurteita.

Kasvoissa on meillä kaikilla useampia rasva-alueita, ja niiden välissä on pienet, hyvin olemattomat raot, kun olemme nuoria. Tällöin kasvoillakaan harvemmin on mitään uurteita. Kun ikäännymme, rasva kasvoilla vähenee ja nämä rasva-alueiden raot kasvaa. Uurteet kasvoille muodostuu näistä tyhjistä alueista.

Minulla tällaisia tyhjiä alueita löytyi otsalta, eli juuri tuosta sibeliusryppyjen alueelta, sekä sitten molemmilta puolin kasvoja keskikasvojen alueelta, eli tuosta poskilta. Tämän lisäksi kyynelura oli tyhjä, joka saa mun tummat silmänaluset näyttämään entistäkin tummemmalle.

Essi kuunteli mun ajatukset kasvoistani ja kertoi sitten oman, eli ammattilaisen näkemyksen. Hän huomasi vähän väsähtäneen ilmeeni. Varmaankin ihan vuorotyö ja ikä tekee tehtävänsä, että ilme alkaa olemaan ryhditön. Huomasin saman, kun tein tuossa postausta tällä viikolla ja vertailin omia kuviani muutamien vuosien takaisiin kuviin. Kyllä mä silloin näytin virkeämmälle.

Ennen täyteainehoitoa me käytiin läpi mun terveydentila, joka otetaan esiin jokaisen asiakkaan kanssa. Potilas täyttää, eli minä täytin kyselylomakkeen, jossa käytiin läpi sairaudet ja mahdolliset lääkitykset. Tämän jälkeen Essi korosti, että jokaisen asiakkaan kanssa käydään läpi myös se pistosaine, jota kullekin laitetaan. Tuotteen pakkauksessa on eränumero, joka löytyy myös itse ruiskun pakkauksesta. Nämä katsotaan aina asiakkaan kanssa yhdessä läpi, että ne täsmää.

Lisäksi katsotaan päivämäärä, että tuote on oikeasti vielä voimassa ja käyttökelpoista. Tuo tuotenumero, joka pakkauksesta löytyy tallennetaan jokaisen asiakkaan omaan hoitokorttiin. Asiakas saa itselleen yhden tarran ja yksi tarra jää Ilomedin arkistoon.

Alueita ei puuduteltu, jotta huomataan jos jokin menee mönkään. Itse täyteaineessa on mukana puuduteainetta ja sen huomasi hoidon aikana, kun kasvot alkoivat puutumaan sieltä minne täyteainetta oltiin laitettu.

Minulla hoidettiin siis hiukan keskikasvojen aluetta sekä kulmakarvojen välistä aluetta. Kasvoihini laitettiin yhteensä 1ml täyteainetta, joka on todella, todella vähäinen määrä. Tällä määrällä ei saada sellaista vaikutelmaa aikaiseksi, että oho, nytpä kasvot muuttuivat ja sen huomaa heti kaikki.

Kuitenkin jo ensimmäisen piston jälkeen jotka kasvoihini laitettiin (ei muuten edes sattunut!), huomasin, että kasvojeni ilme kohentui. Mitään valtavan suuria eroja en entiseen huomaa, mutta kulmien alue on täyteläisempi sekä poskipäät ovat ryhdikkäämmät. Sibeliuksen aluetta en ole vielä uskaltanut rypistellä, että aine saa rauhassa tasoittua paikoilleen.

Päivä täyteainehoidossa käymisen jälkeen

Näin seuraavana päivänä kasvot tuntuvat hiukan kipeille, joka onkin luonnollista, sillä onhan kasvoja tökitty pienellä neulalla ja ihon alle on laitettu jotain ylimääräistä. Kuten oli Essin kanssa puhe ennen hoitojen aloittamista, kasvot tuntuvat  työstetylle seuraavina päivinä. Mustelmia minulle ei tullut, mutta sekin olisi täysin mahdollista.

Tässä yksi ennen ja jälkeen kuva.

 

Huomaatteko te mitään eroa näissä kuvissa?

Itse huomaan sen verran, että poskipään alue on ryhdikkäämpi, sekä tuo uurre nenän pielestä on vaimeampi.

Mitään järkyttävän radikaalia mä en haluaisi kasvoilleni koskaan tehtävän. Tällainen hienovarainen freesaus on mielestäni ok, mut ei esimerkiksi 20 vuotiaalle. Heillä harvoin on mitenkään tarvetta käydä täyteainehoidossa.

Kiitos Essi ja Ilomed! Kiitos loistavasta ja ammattitaitoisesta palvelusta.

Minkälainen sun suhtautuminen on täyteainehoitoihin? Voisitko kuvitella käyväsi täyteainehoidossa?

Kaupallinen yhteistyö: ILOMED FINLAND

2 kommenttia

 1. Sanna S kirjoitti:

  En huomaa kyllä mitään eroa. En usko että kävisin. En mitenkään vastusta jos joku haluaa käydä, mutta itse en näe tarpeelliseksi, vaikka alkaa monenlaista viivaa ja kurttua jo tässä lähestyvässä 40v iässä olemaan 😀

 2. Ewuska kirjoitti:

  Moi Noora! Kävin ensimmäisessä täyteainehoidossa kun olin 30 v. Minulla oli ollut pitkään itseäni häiritsevät syvät uurteet nenän ja suupielen välissä, joten ammattitaitoisen hoitajan konsultoimana ja hänen toimesta laitettiin täytettä ns. nasoihin sekä poskipäihin. Olen ollut todella tyytyväinen. Kerran sen jälkeen olen käynyt laitattamassa poskipäihin hieman lisää täytettä, koska se ”liftaa” mukavasti yleisilmettä. (ja huom! tuloksen kestohan vaihtelee yksilöllisesti)

  Minusta nämä hoidot ovat täysin ok juuri meidän ikäisille ja sitä vanhemmille jos haluaa vähän freshimpää olemusta ja silti pysyä luonnollisen näköisenä. Kaikessahan voi toki vetää överiksi. Jos on parikymppinen nätti naama muutenkin, täyteainehoidoilla voi saada aikaiseksi vaan turhan muovisen ilmeen. (oma mielipiteeni :))

  Paikkaa ja hoitajaa valittaessa itselleni on tärkeää nähdä, mitä yritys kertoo itsestään nettisivuillaan. Ja että tekijä on sh jolla on sitten nämä asianmukaiset koulutukset 🙂

  Tässäpä omia kokemuksia ja mielipiteitä, ihanaa syksyn jatkoa sinulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *