Hae
Mansikkapilvi

LOMATUNNELMIA PORTUGALISTA

Tässä postauksessa matkamuistoja Portugalista! Päästiin olemaan miehen suvun kanssa yksityisellä Villalla. Päästiin osallistumaan synttärijuhliin, elokuvamaisen upeisiin hääjuhliin, nähtiin toinen toistaan upeampia rantoja. Tutustuttiin eri kaupunkeihin, ajeltiin todella makealla vuokra-autolla, shoppailtiin, nautittiin auringosta ja viinistä näköalapaikalta, juotiin Sangriaa, syötiin ja naurettiin. Ruokittiin myös kodittomia koiria ja vietiin heille vettä kuumina hellepäivinä. Käytiin myös veneretkellä katsomassa vapaana eläviä delfiinejä. Koettiin upea meriakvaario ja Lissabonin vanhakaupunki ja sen baarikadut!

Jaan lomapostauksen Portugalista kahteen osaan, sillä te ette jaksa selata yhteen pötköön niin paljon kuvia, mitä minä tahdon teille näyttää.

Ensimmäisenä me siis lennettiin Helsingistä Finnairin suoralla lennolla Lissaboniin. Lento kesti vajaat 5 tuntia. Oltiin perillä illasta noin 21 aikaan. Hotellille päästyämme kävimme nopeasti hakemassa vain lähimmästä mäkkäristä ruokaa ja tultiin hotelliin syömään. Aamulla piti lähteä aikaisin junalla vielä Portugalin eteläkärkeen, eli Faroon.

Jos menette Portugaliin, suosittelen ehdottomasti lataamaan puhelimeen uber sovelluksen. Uber on todella edullinen, luotettava ja helppo käyttää Portugalissa. Tämän myönsivät jopa paikalliset. Paikallinen taxi huijaa turisteja todella, todella räikeästi, jollei osaa olla tarkkana. Uber kuskimme kertoi eräästä turistipariskunnasta, jotka olivat olleet hänen kyydissään, että lyhyestä siirtymästä, joka oli uberilla maksanut noin 5-7€, olivat nämä turistit joutuneet maksamaan taxilla mentyään 68€. Eikä hinta vielä tähän jäänyt, vaan taxikuski oli veloittanut vielä erikseen matkalaukuista.

Me liikuttiin siis käytännössä alkuun vain uberilla, kunnes vuokrasimme auton Farosta noin viikoksi. Lissabonissa taas matkustettiin loppuajasta matkaa paikallisilla, eli metrolla ja raitiovaunuilla. Edullista tämäkin. 6,80€ vuorokauden lippu, joka käy tosiaan metroihin, paikallisjuniin, lauttaan ja busseihin ja sillä saa ajaa niin paljon kuin ehtii.

Majoituimme Faron päässä Villalla miehen perheen kanssa. Villa sijaitsi Faron vieressä, Loulen kylässä. Villa oli vuoristossa, joten oma vuokra-auto oli ehdoton. Sen avulla pääsimme sitten tutustumaan Algarven alueeseen hiukan laajemmin.

Tiemaksut Portugalissa

Vuokra-autolla, tai ylipäätään autolla liikkuessa moottoriteillä on käytössä laajasti tiemaksut. Vuokra-autoihin saa sellaisen laitteen pienellä rahalla, joka veloittaa tietyn summan, jos tietulleista ajaa. Jos taas ajat tällaisen tietullin läpi, ja sinulla ei ole voimassa olevaa mittaria autossa, joka on aktivoitu päälle, tulee sinun käydä maksamassa kyseinen maksu paikallisessa pääpostissa. Maksu-aikaa on viisi päivää ja tämän jälkeen voi rapsahtaa mojovat sakot, jollei tiemaksuja ole maksanut.

Mistä tiedän tämän? No meille kävi hassusti. Meidän vuokra-automme vuokra-aika jakaantui kahteen osaan. Ekalle osalle otimme tuon laitteen, joka tunnistaa ne tiemaksut ja ne on siis hoidettu jo etukäteen. Toiselle vuokrausjaksolle ajateltiin, että ei me enää isoille teille lähdetä. No käytiin sitten yksi tuttavamme, eli häävieras heittämässä hänen kyläänsä hiukan kauemmaksi ja Google Maps ohjasi automaattisesti suorinta reittiä, eli isoa tietä pitkin. Yksi tiemaksu napsahti tuolta matkalta, ja oltiin aivan sata varmoja, että nyt tuli isot sakot.

Heti seuraavana aamuna viestiä vuokrafirmaan, että mitäs nyt. No onneksi maksu onnistuu vielä jälkikäteenkin, mutta maksamatta sitä ei kannata jättää. Meille tää kämmi sattui tuolla Farossa, mutta maksu onnistui myös Lissabonissa.

Mut katsokaa näitä kuvia ja maisemia Portugalista! Miten mieletöntä!

Maisemat oli tuolla Algarven alueella jotain niin mieletöntä ja sit noi värit! Meri oli ihanan sininen. Kalliomaasto todella karua ja kaktuksia kasvoi siellä täällä.

Faron kaupunki oli taas ihan toisenlainen. Vanhakaupunki oli tylsin ehkä mistään käymistäni. Siellä ei ollut juuri mitään. Faron keskusta sen sijaan oli kaunis ja siellä oli paljon kauppoja ja nähtävää.

Yhtenä päivänä lähdimme porukalla Lagosiin, n. 70km Farosta pohjoiseen. Siellä on mitä upeimpia rantoja, mutta myös mahdollista lähteä ohjatulle veneretkelle bongaamaan luonnossa eläviä delfiinejä. Ajettiin sellaisella pikaveneellä noin 30 minuuttia merelle. Kuski sanoi ennen matkan alkua, että pitäkää silmät auki ja jos näemme jossain mahdollisesti delfiinejä, tulee niistä vinkata kuskille, että löydetään ne myös.

Hetken aikaa tosiaan ajeltuamme bongattiin ensimmäiset yksilöt! Vau mikä hetki oli nähdä noita eläimiä meressä! Delfiinit liikkui ryhmissä ja selkeästi nauttivat aallokosta, jota veneemme teki. Ne hyppi innoissaan aaltojen mukana ja uiskenteli veneen ympärillä. Sain ihan mielettömän ihania videoita noista eläimistä, mutta kuvaan ne eksyneet, ei vaikka kuinka nakutin ottaa randomisti kuvia merestä 😀

Onko sulla jotain mitä haluat tietää Portugalista  matkakohteena? Laita kysymys tulemaan niin vastailen niihin seuraavassa postauksessa! 🙂

4 kommenttia

 1. Marika kirjoitti:

  Huhuu, mitäs sinulle kuuluu? 🙂

 2. Hanne kirjoitti:

  Ei pitkään aikaan mitään päivitystä? Huhuu? Onko kaikki hyvin?

 3. Maija kirjoitti:

  Insta päivittyy ja siellä on uusia kuvia.
  https://www.instagram.com/jossuwow/?hl=fi

 4. Minttu kirjoitti:

  Miksi lopetit blogin kirjoittamisen??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *